Mangosteen Premium Juice van Luvico High Orac met blauwe bessen, super elixer
   
  HomebestellenlevervoorwaardenContact

MANGOSTEEN HIGH ORAC BOOSTER

 

MANGOSTEEN

SUPER ELIXER

HOME

bestellen

uitleg info

orac waardes

ingredienten

granaatappel

onderzoek/info

verschil merken

antioxidanten info

___________________________________

advertentie

Nu met 32% korting!

mangosteen granaatappel aloevera blauwe bessen en meer

NR 1

ANTI-OXIDANT

SUPER STERK*

super zuinig in gebruik

580 gram per fles

______________________________

advertentie:

  Proefpakket:

4 flessen voor 99€

voor 4 maanden

GRATIS VERZENDING

________________________________

ADVERTEREN?

ook uw product hier:

sales@luvico.nl

 

 

 

 

ingredienten in Luvico:   

 

Bestel Mangosteen sap

 

 

klik hier  >
   

 

INFO EN ONDERZOEK

Vitamines & more

 

 
   

UNIEK LUVICO

VOL SUPEROXIDE DISMUTASE!

KLIK HIER

   

Wat is orac ?

Wat zijn Xanthones ?

 
 
 

Een eenvoudige uitleg over Orac waardes

klik hier   >
   
   
 


Waarom is Luvico beter ?

 
 

Luvico biedt de meeste anti-oxidanten!

 

klik hier  >
   
  Anti-oxidanten
 
 

 
 
   
 

 

 
 
Welkom bij luvico
 

 

onderzoeken algemene info:

Blauwe bessen / blueberries

 
 

 

Luvico Super Elixer zit vol met fruitextracten, en natuurlijke mogen blauwe bessen niet ontbreken.

 

Dat blauwe bessen gezonde vruchten zijn, daar hoeft u niet aan te twijfelen:

Blauwe bessen zijn bloedzuiverend, maar daarnaast hebben ze ook een positieve invloed op ouderdomsdiabetes,   worden ze gebruikt als remedie tegen maag- en darmstoornissen  en helpen ze tegen nachtblindheid.  Van oudsher blijkt gorgelen met blauwe bessensap verzachting te brengen bij ontsteking van de mondholte, keelpijn en verkoudheid.  De blauwe bes wordt ook aanbevolen bij klachten in verband met bv. urineweginfecties

 

Volgens een wetenschappelijke studie (Journal of Neurscience, 19(18), p. 8114-8121, 1999) hebben blauwe bessen het meeste antioxidantia vergeleken met 40 andere groente- en fruitsoorten.  Antioxidantia bezitten de mogelijkheid om vrije radicalen te neutraliseren (dus onschadelijk te maken).  Vrije radicalen zijn lichaamseigen deeltjes die, als ze in overmaat aanwezig zijn t.o.v. antioxidantia (wat b.v. het geval kan zijn bij het ouder worden), cellen in het lichaam aantasten en vernietigen.  De celbeschadiging kan  leiden tot kanker, hartziekten en ouderdomsverschijnselen (zowel geestelijk als motorisch).  
De wetenschappelijke experimenten tonen aan dat oude ratten gevoed met blauwe bessen niet alleen een beter korte termijngeheugen hebben, maar ook een beter evenwichts- en coördinatievermogen dan andere oude ratten.  

Al deze positieve eigenschappen hangen natuurlijk samen met de samenstelling van de bessen.  Volgende tabel geeft een overzicht van de samenstelling en voedingswaarde per 100 g product

 

Kilojoule 210
Kcal 48
Eiwit (g) 1
Vet (g) --
Koolhydraten (g) 11
Calcium (mg) 5
Ijzer (mg) 0.3
Natrium (mg) --
Tetinol --
Vitamine B1 (mg) 0.02
Vitamine B2 (mg) 0.03
Vitamine C (mg) 10

 

SAMENVATTING

Blauwbessen verhinderen ontwikkeling van kanker 

TONGEREN – Blauwbessen beschermen het menselijk lichaam tegen kanker. Tot die ontdekking is het proefcentrum voor fruitteelt (PCF) in Tongeren gekomen na wetenschappeijk onderzoek. Bovendien bevorderen de bessen de werking van de ogen, verbeteren ze de kwaliteit van het mannelijk zaad en helpen ze wonden beter genezen. De helende kracht zou vooral in de kleurstof van het fruit zitten. Bij de normale reacties in ons lichaam worden zogenaamde vrije radicalen gevormd. Die zouden heel wat kwalen veroorzaken omdat ze gezond weefsel aantasten. Het menselijk lichaam produceert zelf een aantal stoffen die de vrije radicalen bestrijden, dat geldt ook voor vitamines en stoffen die in groenten en fruit terug te vinden zijn. Deze antioxidanten blijken in blauwbessen, bosbessen en zwarte bessen massaal aanwezig te zijn. (CV/RDr)

 

ARTIKEL

Blauwebessen bestrijden kanker en vaatziektes

Proefcentrum voor fruitteelt in Tongeren test 'helende' bessen

TONGEREN - «Blauwbessen vertragen en verhinderen de groei van kankercellen, helpen wonden beter genezen, zorgen dat je betere ziet én bevorderen de kwaliteit van het mannelijke zaad.» Dat concludeert Patrick Meesters van het proefcentrum voor fruitteelt (PCF) in Tongeren, uit wetenschappelijk onderzoek. Vooral de kleurstof in blauwbessen, zwarte bessen en bosbessen werkt beschermend.

Het proefcentrum voor fruitteelt in Tongeren doet al 25 jaar onderzoek naar aardbeien, bessen en ander houtig kleinfruit en is zo gestoten op de helende kracht van blauwbessen. «Ook ander fruit en groenten zijn natuurlijk goed voor de gezondheid, maar de resultaten van de blauwbes zijn opvallend. Tijdens een symposium hoorde ik van het onderzoek van de Amerikaanse dokter Prior en zo ben ik me daarin gaan verdiepen», zegt Patrick Meesters.

Kankers en hartziekten behoren tot de belangrijkste doodsoorzaken, maar waarom duiken die ziektes steeds meer op? «Bij de normale reacties in ons lichaam – zoals afbreken van voedsel tot energie of het maken van nieuwe cellen – worden zogenaamde vrije radicalen gevormd. Die zouden de veroorzaker zijn van vele kwalen, doordat ze gezond weefsel aantasten. Baddies – slechteriken – noemen ze het, in Amerika. Een beperkte hoeveelheid vrije radicalen is niet erg, dat heeft het lichaam nodig. Maar gewoon niet te veel. Té veel baddies krijg je door stress, milieuvervuiling, kleurstoffen, sigarettenrook, chronishce ontstekingen… .»

Goodies

De baddies vallen dus ons lichaam aan, en veel vrije radicalen kunnen kanker veroorzaken. «Want de vrije radicalen tasten onder meer het DNA aan en dat leidt tot de vorming van tumoren», zegt Meesters. Het menselijk lichaam produceert zelf een aantal stoffen die de vrije radicalen bestrijden, dat geldt ook voor vitamines en stoffen die in groenten en fruit terug te vinden zijn. «Antioxidanten heten die stoffen: goodies, de goeden. En die blijken in blauwbessen, bosbessen en zwarte bessen meer aanwezig. Professor Prior ontwikkelde een methode om de 'antioxidatiewaarde' van groenten en fruit (de kracht om slechteriken te bestrijden, nvdr) te meten, de zogenaamde ORAC-methode. Donkergekleurde bessoorten bleken de hoogste ORAC-waarden te geven. Dagelijks zou je een waarde van 3.000 tot 3.500 ORAC moeten opnemen», aldus Meesters.
Het is vooral de kleurstof van de donkere bessen die antioxiderend werkt en dus de baddies bestrijdt. «Dezelfde stof die ze de blauwe kleur geeft, maakt ze tot het gezondste voedingsmiddel.»
Hoe kom je nu aan die 3.000? «Door dagelijks 10 verschillende soorten groenten en fruit te eten. Maar wie doet dat nu? Terwijl in 100 gram blauwbes tussen de 2.400 en 3000 ORAC zit. Maar ook in aardbei zit 1.875 ORAC, per 125 gram. Een sinaasappel is goed voor 2.000 ORAC.»

Piloten

Maar blauwbessen doen meer. «Ze zorgen ook voor een betere bloedcirculatie en bestrijden aderverkalking, door de vernietiging van baddies en slechte cholesterol. Ook de bloedstroom door de kleine adertjes verloopt beter, vandaar dat je beter ziet: de kleine bloedvaatjes in je ogen werken beter. In Japan is 25 dagen lang aan mensen blauwbessen gegeven, en hun ogen waren duidelijk minder aangetast door moeheid. In de Tweede Wereldoorlog gaf men zelfs blauwbessen aan piloten tegen nachtblindheid.»
Door de tanines in blauwbessen daalt ook de kans op ontsteking van de urineleiders, de spijsvertering werkt beter en zelfs diarree wordt bestreden met gedroogde blauwbessen.

Zaad

«De blauwbessen zouden ook gunstige gevolgen hebben voor het geheugen, maar da's alleen nog maar uitgetest bij ratten. Oudere ratten krijgen last van coördinatie van de bewegingen, en een verslechterd geheugen. Bij de testgroep die blauwbes kreeg, was er achteraf de beste herstelling van het geheugenvermogen, zij waren ook het beste in evenwicht. In Amerika is de blauwbes nu een echte rage, tegen veroudering en kanker», verduidelijkt Meesters. En tenslotte: uit het onderzoek is ook gebleken dat de blauwbes de kwaliteit van het mannelijk zaad verbetert.

BRON
Caroline VANDENREYT/Roger DREESEN, Het Belang van Limburg, 31 juli 2002, p 1-2

 

Blauwe bessen super gezond

Goed voor hart- en bloedvaten


Dat broccoli, tomaat, citrusvruchten en vette vis gezond zijn, is wel redelijk bekend. Maar in dit rijtje hoort ook de blauwe bes. De blauwe bes was een tijd vergeten, maar wordt nu langzamerhand weer herontdekt.

 
antooxidanten, suiker, bessen, blauwe bessen

 
 
Dit kleine besje bevat namelijk anthocyaan, een stof die de bes zijn blauwe kleur geeft. Deze stof heeft een goede werking op hart- en bloedvaten. De kleurstof kan er onder andere voor zorgen dat de vetophoping (voornamelijk ophoping van cholesterol) in de bloedvaten wordt verminderd. Hierdoor wordt de doorbloeding van de bloedvaten beter.

 

Antioxidanten tegen veroudering

Daarnaast bevatten blauwe bessen antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces. Antioxidanten werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten, zoals kanker.

 

Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die meer antioxidanten bevatten dan blauwe bessen. Naast blauwe bessen bevatten ook aardbeien, pruimen, sinaasappelen, blauwe druiven en grapefruits veel antioxidanten. Vitamine C uit groente en fruit is een van de belangrijkste antioxidanten voor het lichaam.

De blauwe bosbes

Oorspronkelijk komt de blauwe bosbes uit Noord-Amerika. Allereerst werd deze bes gebruikt om zijn sterke kleurstof. Deze was zeer geschikt voor het kleuren van verscheidene producten. Al vroeg werden de genezende krachten van de blauwe bosbes ontdekt. Zo gebruikten de indianen deze bes onder anderen tegen verkoudheid. Zij droogden deze bessen, waardoor ze het gehele jaar te consumeren waren. Toen de indianen met de kolonisten in aanraking kwamen, leerden zij hun deze kunde.

Rond 1900 werden de bosbessen gecultiveerd tot de blauwe bes, welke in 1923 voor het eerst in Nederland kwamen. Tegenwoordig worden ze veel gebruikt bij maag- en darmstoornissen.

 

Blauwe bes of blauwe bosbes?

Er is een duidelijk verschil tussen blauwe bessen en blauwe bosbessen. De blauwe bes is een gecultiveerde soort. Zo zijn deze blauwe bessen groter en groeien ze in trossen terwijl de bosbessen klein zijn en zich individueel in de struik bevinden.
Nog een kenmerkend verschil is het vruchtvlees. De blauwe bosbes bevat rood vruchtvlees en de blauwe bes wit. Zo geeft het vruchtvlees van de gecultiveerde bessen niet af en zijn ze makkelijker hanteerbaar. Beide bessoorten hebben een blauwe schil met een waasje erover. Deze schil bevat een sterke kleurstof die erg afgeeft en moeilijk te verwijderen is.

 

De helende werking

Zowel de bladeren als de vrucht van de blauwe (bos)bes zijn goed te gebruiken tegen verschillende kwalen en ziektes. Tot zelfs de bast van de wortel kan voor medische doeleinden worden gebruikt, omdat deze rijk is aan looistoffen. Looistoffen doen proteïnes neerslaan en werken zo samentrekkend, antiseptisch (ontsmettend) en bloedstelpend. Het wordt vaak gebruikt om pijn te verzachten, zwellingen en bloedingen te verminderen en werkt hierdoor dus wondheling bevorderend. Looistoffen raken echter inactief in combinatie met melk.

De bladeren van de blauwe (bos)bes bevatten: looistoffen, flavonolen, glucokinine, arbutine, vitamine A en vitamine C. Glucokinine en arbutine werken bloedsuikerverlangend, wat dus een goede werking is voor suikerpatiënten.

Arbutine werkt in de urinewegen en alleen in een alkalisch milieu (basisch milieu/ tegenovergestelde van een zuur milieu). In een alkalisch milieu wordt arbutine namelijk omgezet in hydrochinon wat desinfecteert en bacteriën doodt. Een goed middel dus tegen blaasontsteking. Verder werkt het blad ook bij nier- en blaasstenen, nierbekkenontsteking, prostaatvergroting, prostaatontsteking, oedeem, jicht en diarree.

Om van de genezende kracht van deze bladeren te profiteren kun je er thee van maken. Gelieve de thee zonder suiker te consumeren, doordat dit de genezende werking ervan ontneemt.

Gebruik je de blad om zijn looistoffen, is het aan te raden de bladeren eerst te drogen. Hiermee wordt het looistofgehalte verhoogd. Een aftreksel van het blad kan mogelijk ook iets helpen tegen een vaginale infectie. Deze wordt dan toegediend door middel van een irrigator, maar raadpleeg hiervoor liever eerst uw arts!

De besjes zelf bevatten: citroenzuur, anthocyaan, anorganische zouten, invertsuiker, myrtilline, pectine, vitamine B en vitamine C. Anthocyaan is een paars/rode kleurstof die voorkomt in rode, violet en blauwe kleurstoffen van vruchten. Omdat de besjes een hoge dosis aan anti-oxidanten bevatten, helpen ze o.a. hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker en zowel psychische als lichamelijke ouderdomsverschijnselen te voorkomen. Verder bevorderen blauwe (bos)bessen de collageenproductie en werken ze goed tegen nachtblindheid.

De blauwe anthocyaanhoudende kleurstof van de bes, heeft ook een zeer goede werking op het bloed, hart en bloedvaten. Uit een Amerikaanse studie is gebleken dat deze kleurstof de kalkophoping in bloedvaten in 10 – 12 weken kan reduceren tot 0. Door de blauwe kleurstof van de bes krijgt het hart een betere doorbloeding en de overlevingskansen worden hierdoor groter. Daarnaast levert de kleurstof ook de bijwerking dat de hersenen sneller reageren en preciezer werken.

 

Nog meer info!!

 

 

 

 
ServicesContactVerdeler worden?
Copyright (c) All rights reserved. Santrel Int Montreal Canada