HomebestellenContact

 

 

LUVICO

MANGOSTEEN

SUPER ELIXER

bestellen

uitleg info

orac waardes

ingredienten

granaatappel

onderzoek/info

verschil merken

antioxidanten info

blauwe bessen

________________________________

advertentie

Bestel direct:

6 flessen nu 144€

voor 6 maanden!

 

NR 1

ANTI-OXIDANT

SUPER STERK*

super zuinig in gebruik

uitleg

___________________________________

ook adverteren:

sales@luvico.nl

__________________________________

 

Vol Xanthones, phenolen en mineralen en met..o.a

MSM, Glucosamine en chondroitine...

UNIEK PRODUCT

 

 

 

Bestel Mangosteen sap

 

 

klik hier  >
   

 

INFO EN ONDERZOEK

Vitamines & more

 

 
   

UNIEK

VOL SUPEROXIDE DISMUTASE!

KLIK HIER

   

Wat is orac ?

Wat zijn Xanthones ?

   
 
 

Een eenvoudige uitleg over Orac waardes

klik hier   >
   
   
 


Waarom is Luvico beter ?

   
 

Luvico biedt de meeste anti-oxidanten!

 

klik hier  >
   
  Anti-oxidanten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
 
   

 

 

 

 
 
Welkom bij luvico
 

onderzoek info

Granaatappel / Pomegranate

 
 

Granaatappel, een zeer bijzondere vrucht. Granaatappel is al vele jaren bekend als een van de meest gezonde vruchten. De laatste jaren verschijnen er meer en meer producten van en met granaatappel erin. Luvico bevat een hoog aandeel granaatappel sap en extract. Door het gerbruik van 68BRIX granaatappel concentraat bevat 30ml meer dan 150ml sap!

 

info over granaatappel

bron: kankeractueel.nl

In 2006 is in een Amerikaanse academische studie aannemelijk gemaakt dat het sap van de granaatappel een zinvolle bijdrage kan leveren bij de behandeling van prostaatkanker.

Als patiënten met prostaatkanker die geopereerd zijn, of bestraald zijn, sap drinken van de granaatappel lijkt het erop dat het langer duurt voordat een recidief optreedt. Stoffen in het sap onderdrukken bepaalde stofwisselingsprocessen van de kwaadaardige cellen. Ook de waarde van het zogenaamde prostaat specifieke antigen, PSA stijgt minder snel bij het drinken van granaatappelsap. De studie was een fase II onderzoek, met totaal 46 patienten. Een bijzonder resultaat van deze vorm van fytotherapie!

Uit eerder biochemisch onderzoek was al gebleken dat sap van de granaatappel vol met antioxidanten zit. Ook lijken de stoffen te beschermen tegen de kwalijke effecten van ultraviolet in bepaalde experimentele modellen.

Granaatappelsap is niet het enige sap van appels dat zinvol is. Ook van gewoon appelsap worden goede effecten gevonden in proefdieremodellen van dementie. Steeds weer blijken vruchten dus positieve eigenschappenm te hebben. Snoep verstandig eet een appel lijkt dus ook op basis van modern onderzoek nog steeds een goede slogan te zijn. En eet een granaatappel...!

Beoordeling

Omdat granaatappelsap geheel veilig is en er niet enorm veel sterk onderzoek steunt dat we te maken hebben met een antikanker werking een groenoranje stoplicht. Hier is het echt zo: baat het niet het schaadt ook niet.

Bron

Phase II Study of Pomegranate Juice for Men with Rising Prostate-Specific Antigen following Surgery or Radiation for Prostate Cancer. Clinical cancer research : an official journal of the American Association for Cancer Research." Clin Cancer Res. 2006 Jul 1;12(13):4018-4026

 

Luvico zit vol met granaatappel. In Luvico zit de hele granaatappel, granaatappelsap en granaatappelconcentraten. Per liter Luvico gebruiken we ruim 5 liter aan granaatappelsap.

 

Omdat wij bij STS Health Supplies goed beseffen dat wanneer we een supplement maken dit ook echt werkzaam moet zijn vind u hier geen goedkope aftreksels , MLM producten ( piramide verkopen) etc.

De granaatappel wordt steeds meer onderzocht en vrijwel iedere nieuwe studie bevestigd het nut van het eten van granaatappels of het drinken van granaatappelsap.

 

Granaatappel wordt steeds populairder

De populariteit van de granaatappel is in veel landen gestegen, dankzij de unieke eigenschappen. De vraag naar granaatappelen is gestegen, en stimuleert investeren in de teelt van het fruit. De granaatappel wordt meestal als versproduct gegeten, en wordt in Oekraïne als decoratie gebruikt voor desserts. In Georgië wordt de granaatappel gebruikt in salades, en in andere landen gebruikt men deze vrucht in sauzen of als garnering. Granaatappelsap wordt ook steeds populairder. Experts zeggen dat er oneindig veel mogelijkheden zijn om granaatappel te gebruiken in de keuken.

Daarnaast heeft de granaatappel ook goede eigenschappen op gebied van gezondheid.
Het fruit bevat veel antioxidanten, en kan preventief zijn tegen kanker, veroudering, hartkwalen, reuma, Alzheimer, en Parkinson.

 

Granaatappel voor meer dan prostaat alleen
Granaatappelsap lijkt een mooie bijdrage te kunnen leveren aan onze gezondheid. Niet alleen is het rode sap vermoedelijk zinvol bij bepaalde vormen van prostaat kanker, ook lijkt het een positieve invloed te hebben op aderverkalking.

Zo lijkt granaatappelsap de oxidatie van bepaalde bloedvetten (LDL) tegen te gaan, wat een bescherming kan opleveren tegen atherosclerose, of wel aderverkalking. Dat granaatappelsap in de belangstelling staat blijkt ook uit meer dan 200 wetenschappelijke publicaties over dit sap.[1] [2] [3] [4] Een recente studie over de anti-ioxidatieve werking van het sap gaf aan dat het zelfs zo zou kunnen zijn dat het sap een betere werking heeft dan rode wijn.

 

 

Antioxidanten van de granaatappel schijnen een bijzondere affiniteit voor de voorstanderklier te hebben.

 

Als exotische vrucht vol pitten is de granaatappel eveneens zeer rijk aan antioxidantia. Hij wordt in onze streken weinig gegeten. En vergis u niet: de grenadinesiroop heeft enkel de naam ervan: vroeger werd die inderdaad bereid uit sap van de granaatappel, maar tegenwoordig wordt die uit rode vruchtensap maar zonder granaatappel bereid! De vrucht van de granaatboom brengt echter nieuwe argumenten aan die voor hem de weg van de voedingspreventie zouden kunnen openen.

Antioxidantia van de granaatappel trekken de aandacht van de onderzoekers al sinds enkele jaren. Een gerechtvaardigde interesse, gezien de resultaten van de laatste onderzoeken die door een team van de Universiteit van California in Los Angeles werden uitgevoerd. Aanvankelijk hebben zij bepaalde antioxidanten genaamd ellagitannines bestudeerd, die tot de grote familie van de polyfenolen, bij mannelijke muizen. Bij de vertering zetten deze gehydroliseerde ellagitannines ellaginezuur vrij, dat vervolgens door de intestinale flora in urolithines wordt omgezet. De analyses van stoffen, 24uur na de inname uitgevoerd, van uittreksel van granaatappels met een gestandaardiseerd gehalte in ellagitannines tonen aan dat deze metabolieten zich preferentieel in de darm, het colon en de prostaat concentreren.

Een nieuwe tomaat?

In een ander experiment hebben de wetenschappers het toedienen van een aftreksel van granaatappel in een model van prostaatkanker bij immuno deficiënte muizen geëvalueerd. Deze onderzoeken gaven aan dat het aftreksel van granaatappel de groei van de kankercellen belemmert. Dit remmend effect kan in het laboratorium worden aangetoond wanneer ellagotannines en verschillende urolithines die eruit voortkomen in culturen van kankercellen van de voorstanderklier worden gebracht.

Dat geeft zeker hoop voor het onderzoek voor een voedingspreventie van prostaatkanker, waarvan men jaarlijks meer dan 500 000 nieuwe gevallen wereldwijd diagnosticeert. Maar het is nog te vroeg om daaruit af te leiden dat volstaat om sap van de granaatappel te drinken om prostaatkanker te voorkomen. Deze hypothese zal nog in studies bij mensen dienen te worden gecontroleerd.

Nicolas Guggenbühl, Diëtist Voedingsdeskundige

De granaatappel heeft al eerder bewezen een gunstige invloed te hebben op de gezondheid. Zo beschermt deze vrucht uit India en het Midden Oosten tegen prostaatkanker en artrose. Maar nu hebben onderzoekers ontdekt dat de granaatappel ook gunstig kan zijn bij diabetes.

Mensen met diabetes die drie maanden lang dagelijks zes ons granaatappelsap dronken bleken minder kans te hebben op aderverkalking, wat de oorzaak is in tachtig procent van de sterfgevallen bij diabetes. Een verrassende ontdekking daarnaast was het feit dat de suikers uit de vrucht geen negatieve invloed hadden op de bloedglucosewaarde. De studie, waaraan twintig mensen meededen, is onderdeel van een lopend onderzoek naar de invloed van anti-oxidanten in verschillende voeding en dranken.

 

 

 

Pomegranate Glossary

ACE - ACE stands for angiotensin-converting enzyme. By splitting proteins, these enzymes convert angiotensin I into angiotensin II, a substance that increases salt and water in the body and leads to high blood pressure, a real no-no. ACE inhibitors make blood vessels relax, helping to lower blood pressure and allowing more oxygen-rich blood to reach the heart. Research shows pomegranate reduced ACE by 36% in ten elderly patients with high blood pressure after drinking an 8 oz. glass a day for only 2 weeks and also lowered their systolic blood pressure by 5%. 11

Anthocyanins - Naturally occurring polyphenolic compounds give many fruits, vegetables and plants their bright colors. Originally derived from two Greek words meaning plant and blue, anthocyanins are what make eggplants purple and pomegranates red. Many of the antioxidant characteristics in plants are due largely to anthocyanins. In fact, the darker, more deeply red and blue fruits usually have higher values of antioxidants; the rich, red pomegranate is absolutely loaded. 1

Hardening of the arteries starts when oxidized cholesterol and other substances build up in the inner lining of an artery. The build-up is called plaque. Damage occurs when the plaque reduces the blood’s flow or when the plaque ruptures and causes blood clots. When a blood vessel that feeds the heart is blocked, it can cause a heart attack. If it blocks a vessel feeding the brain, it can cause a stroke. Naturally, the less plaque, the better. And that’s where pomegranate comes in. A pilot study of 19 elderly patients showed that an 8 oz. glass a day can reduce plaque build-up in the arteries by up to 30%.

Antioxidants - Antioxidants are scavengers that may neutralize free radicals before they get a chance to harm you body. They get their name from their ability to inhibit oxidation. There are lots of different substances we call antioxidants, including many vitamins and minerals. Of course, not all antioxidants are created equal, and some of the most powerful, polyphenol antioxidants are found in great abundance in pomegranate Pomegranate Juice. Which is why we call pomegranate Pomegranate Juice, “The Antioxidant Superpower™”. 1

Carotid IMT - A stroke occurs when an adequate flow of blood to the brain is disrupted. The most common cause of this disruption is a narrowing or blockage of the carotid artery caused by the accumulation of plaque in the artery walls. 8 The carotid arteries are the main blood supply to the brain. The intima-media thickness (IMT) of the carotid arteries is a common way to measure how much plaque is lining the artery walls. The less, of course, the better.

Ellagic Acid - A naturally occurring phenolic compound phytochemical found in many fruits and vegetables, with levels much higher in berries and pomegranates than in apples, pears or walnuts.

Free Radicals - Free radicals are atoms or molecules in your body with an unpaired electron·making them highly unstable. Because electrons normally come in pairs, the free radicals collide with other molecules in an attempt to steal an electron, and may start a chain reaction, damaging your DNA and cells. Emerging science suggests this free radical damage may be linked to disease. 2 Free radical scavengers, or antioxidants, bind with the free radicals before they can do their damage. This brings us back to pomegranate Pomegranate Juice. The polyphenol antioxidants in pomegranate have been shown through emerging science to function as potent free radical scavengers. 6

HDL/LDL - High-density lipoprotein, or HDL cholesterol, is called “good” cholesterol because scientists believe it removes cholesterol from the blood, thereby reducing your risk of heart disease. You want your HDL count to be “high” and your LDL count to be “low.” Low-density lipoprotein, or LDL cholesterol, carries the majority of cholesterol through the blood stream. In order for cholesterol to travel through your blood (cholesterol can’t dissolve in water or blood), it’s coated with a layer of protein to make lipoprotein. Larger, less dense and less stable than HDL cholesterol, LDL can oxidize if attacked by free radicals and build-up on the walls of your arteries. This plaque can narrow the arteries, reduce blood flow or rupture, leading to heart disease or stroke. Which is why LDL cholesterol is known as the “bad” cholesterol. 8

Hypertension - Also called high blood pressure, it’s a major cause of damage to the arteries, heart and kidneys and can lead to atherosclerosis and stroke. 8 When your blood vessels are narrow and filled with plaque, it’s harder for blood to flow through them and pressure against your artery wall increases. This can cause high blood pressure.

Nitric Oxide - Produced by several different kinds of cells and present in all humans and most animals, nitric oxide functions as a signaling molecule that tells the body to make blood vessels relax and widen. Nitric oxide controls our blood pressure, giving us more blood when we’re exercising and reducing the flow of blood when we’re at rest. Since heart attacks happen when the blood can’t flow through the blood vessels to the heart, we of course want to encourage lots of nitric oxide in our body…it can help by relaxing the blood vessels, allowing them to open and increasing blood flow. 10

Oxidation - When those unstable free radicals “borrow” an electron from a normal cell in your body, the process is called oxidation. It’s the same process as when metal rusts…or a cut up apple turns brown. Yuck. Free radicals cause oxidation inside your body which is why you want plenty of antioxidants…or compounds that inhibit chemical reactions with oxygen. You know, like pomegranate Pomegranate Juice. 3

Phytochemicals - Phytochemicals is simply a word that means “plant chemicals.” Once, researchers attributed the health promoting affects of plants to their numerous vitamins, minerals and fibers. More recently, however, researchers have discovered that the many other chemical compounds in plants also provide benefits to humans when consumed. Phytochemicals provide plants with protection from the environmental challenges they face, such as ultraviolet light. When we consume plants rich in phytochemicals, they seem to protect us as well. Some researchers estimate that up to 40,000 different phytochemicals will someday be fully catalogued and understood. Polyphenols are a class of phytochemicals that are particularly rich in antioxidants and plentiful in pomegranate Pomegranate Juice.

Plaque - Atherosclerosis occurs when fat, cholesterol and other substances accumulate in the walls of the arteries and form plaque. Eventually, plaque can erode the walls of the artery, diminish its elasticity and interfere with blood flow. Plaques can also rupture, causing debris to head downstream within the artery. What we’re talking about is a common cause for heart attack and stroke. Naturally, the less plaque, the better. And that’s where pomegranate comes in. A pilot study of 19 elderly patients with atherosclerosis showed that an 8 oz. glass a day can reduce plaque build-up in the arteries by up to 30%.

Polyphenols - Polyphenols are a class of phytochemicals found in plants and there may be at least 10,000 unique polyphenols in the world! Polyphenols literally means “many phenols”. A phenol is a kind of molecule, a carbon-based chemical structure, and many of them bound together form a polyphenol. Among the most potent of the antioxidants, polyphenols, like tannins, particularly punicalagin and anthocyanins, are really plentiful in pomegranate juice, which is why pomegranate is so good for you. 1

Punicalagin - A hydrolyzable tannin, punicalagin is found almost exclusively in pomegranates. This highly unique and potent polyphenol antioxidant breaks down to ellagic acid.

Systolic/Diastolic Blood Pressure - The systolic measurement is the first, or top number in a blood pressure reading. It’s the pressure of blood against your artery walls when the heart has just finished pumping or contracting. The diastolic measurement is the second, or bottom number in a blood pressure reading. It’s the pressure of blood against your artery walls when your heart is relaxed and filling with blood. When the numbers are at 140/90 or higher, you have high blood pressure. That means that your heart and arteries work harder and you’re in more danger of suffering from a stroke or heart attack.

Tannins - Tannins are plant polyphenols that add color and a slightly tart taste to pomegranates and many other vegetables and plants. The word tannin comes from the Celtic word for Oak and refers to the source of tannins used to convert animal skins into leather. In folk medicine, tannins were used to treat burns and as an astringent. While there are tannins in some teas and in red wine, tannins are truly abundant in pomegranate Pomegranate Juice, which account for the juice’s incredible antioxidant properties

 

Juice May Slow Prostate Cancer Growth (with recipe)

Janet Raloff

Prostate cancer will claim the lives of an estimated 30,000 men in the United States this year. The second leading cause of cancer death in men, its incidence climbs with age. In Western countries, the disease is reaching nearly epidemic proportions among the elderly. However, the cancer can grow so slowly that many men with prostate cancer will die of something else first.

A mystery has always been what factors might improve a man's odds of having a slow-growing malignancy. A new study suggests that drinking pomegranate juice might be one of them.

 

Several studies have associated diets high in plant-derived polyphenols—principally, the deeply pigmented antioxidants in many fruits and vegetables—with lower risks of malignancies including prostate cancer. Because the blood-red juice of pomegranates is especially rich in such compounds, Allan J. Pantuck of the David Geffen School of Medicine at the University of California, Los Angeles and his colleagues decided to test it against metastatic prostate cancer. These are malignancies that have spread beyond the gland, which in these men had been removed or destroyed, along with tumors, by radiation.

Over time, the presence of these residual cancer cells was confirmed by rising concentrations of a protein in the men's blood: prostate-specific antigen (PSA). Because PSA is made by prostate cells—usually cancerous ones—and because these men no longer had intact prostates, the presence of the substance indicated that cancerous prostate cells continued to exist in the men's' bodies, Pantuck explains.

The researchers calculated that the men's average doubling time in PSA concentrations—a rough gauge of cancer growth—was 15 months. After men drank a glass of juice a day, their average doubling time more than tripled. In nearly one-third of men, Pantuck notes, PSA values actually fell—in a few cases, dramatically.

Although this is just one study and the juice showed no sign of curing the disease, Pantuck says it shows that pomegranate juice might be a beneficial adjunct to other therapies in men with this potentially lethal disease.

A glass a day

Last fall, researchers at the University of Wisconsin–Madison reported related laboratory data. They incubated cells from an aggressive form of prostate cancer with pomegranate-fruit extract. The higher the concentration of the extract the greater the inhibition of the cancer cells' growth, notes team leader Hasan Mukhtar.

The team also injected human–prostate-cancer cells into lab mice. The cells grew into tumors, but the rate was reduced in animals fed pomegranate extract, his team reported in the Oct. 11 Proceedings of the National Academy of Sciences. The team confirmed the juice's effect by measuring PSA concentrations in the animals' blood.

The new study extends these trials into people. Pantuck's group recruited 46 men who, despite having undergone prostate-cancer surgery, were exhibiting rising PSA values, as measured over a 6-month period. Concentrations of the protein at the start of the study ranged from 0.2 to 5 nanograms per liter of blood, indicative of small residues of cancer cells. These men had no medical sign of metastatic disease except for the PSA concentrations and were on no anticancer drugs or other therapies.

All recruits were then assigned to drink an 8-ounce bottle of pomegranate juice daily. PSA and other cancer indicators were measured every 3 months, and men were removed from the trial if they showed signs that their disease was advancing rapidly. By 33 months into the trial, PSA values had changed measurably in enough men to allow the researchers to calculate the concentration's new doubling time. On average, that figure was then about 54 months.

Overall, "more than 80 percent [of recruits] had a prolongation in their PSA doubling time," says Pantuck. "This means [that] for the majority of patients, their cancer's growth slowed."

PSA concentrations decreased in about a third of the study participants, the team reports in the July 1 Clinical Cancer Research. Most such decreases were small, but four men exhibited declines in the cancer indicator of more than 50 percent while taking the juice. One man's PSA concentration dropped a whopping 85 percent, Pantuck says. Once PSA becomes detectable, the urologist explains, it tends to rise inexorably—"you don't expect it to spontaneously decrease."

The researchers also conducted a few biochemical tests. For instance, they grew standard cultures of human-prostate cells in test tubes and fed the cells blood serum taken from the recruits at the beginning and end of the trial. The procedure was intended to reveal whether something changed in the men's blood that might affect cancer growth. Pantuck's group found that the cells' growth rate was 12 percent slower when the lab cultures were fed serum from the men after they had been drinking the juice.

The men's blood also tended to be less vulnerable to oxidation—a chemical reaction that can damage cells—once pomegranate-juice supplementation began.

What's next?

In this trial, no one was treated with a placebo instead of pomegranate juice. Such a study design is the gold standard for medical trials, because it rules out the possibility that just the idea of treatment—or some other factor—might be responsible for any effect that emerges from the study.

That's why Pantuck's group and others at institutions around the nation recently began just such a placebo-controlled, follow-up trial of pomegranate juice. The researchers' goal is to recruit some 350 patients with prostate cancer. Some men will receive pomegranate juice containing 570 milligrams of polyphenols per 8 ounces. Others will get juice with twice that quantity of polyphenols, and some men will receive a pomegranate substitute with no polyphenols.

 

 

Even if it turns out that the juice doesn't affect prostate growth in the new trial, there are plenty of reasons to enjoy this fruit. A growing library of published studies show that its antioxidant-rich flesh and juice inhibit cholesterol oxidation in human blood, lower blood pressure, retard the development of atherosclerosis, and even slow progression of Alzheimer's disease.

People in sunny climes may derive yet another unexpected benefit from pomegranate consumption: skin protection from the sun's harmful ultraviolet rays. Earlier this year, Mukhtar's group showed that treating cultured skin cells with a pomegranate extract minimized the development of precancerous changes when those cells were later irradiated with ultraviolet light. The scientists reported their findings in the March Photochemistry and Photobiology.

You say you don't like pomegranates? There may still be ways to fight prostate cancer naturally, via the diet—such as by drinking tea.

At a meeting 2 years ago, Suzanne Henning of the University of California, Los Angeles and her colleagues reported that polyphenols in tea appear to make men's blood less nourishing to prostate cancer cells. Moreover, drinking tea prior to prostate cancer surgery made noticeable changes in the tissue's cells. Those cells were less susceptible to runaway growth, a hallmark of cancer, in men who drank tea than in those who didn't. Her team's findings have now been formally published, in the July Journal of Nutrition.

Other evidence suggests that soy and aged garlic inhibit prostate cancer, as might foods rich in selenium (such as certain grains)—or boron (such as grapes and red wine). Indeed, Mukhtar argues, the best approach is always to strive for diversity in the diet, especially plenty of products made from different fruits and vegetables.

 

Referenties

[1]: Nohara R, Okuda K, Fujita M, Sasayama S, Kambara H, Tamaki N, Konishi J. | [Ischemia and cardiac metabolism--evaluation with dichloroacetate (DCA)] | Jpn Circ J. | 1993;57 Suppl 4:1324-6.
[2]: Cerdá B, Soto C, Albaladejo MD, Martínez P, Sánchez-Gascón F, Tomás-Barberán F, Espín JC. | Pomegranate juice supplementation in chronic obstructive pulmonary disease: a 5-week randomized, double-blind, placebo-controlled trial. | Eur J Clin Nutr. | 2006 Feb;60(2):245-53.
[3]: Aviram M, Dornfeld L, Rosenblat M, Volkova N, Kaplan M, Coleman R, Hayek T, Presser D, Fuhrman B. | Pomegranate juice consumption reduces oxidative stress, atherogenic modifications to LDL, and platelet aggregation: studies in humans and in atherosclerotic apolipoprotein E-deficient mice. | Am J Clin Nutr. | 2000 May;71(5):1062-76.
[4]: Aviram M, Dornfeld L, Kaplan M, Coleman R, Gaitini D, Nitecki S, Hofman A, Rosenblat M, Volkova N, Presser D, Attias J, Hayek T, Fuhrman B. | Pomegranate juice flavonoids inhibit low-density lipoprotein oxidation and cardiovascular diseases: studies in atherosclerotic mice and in humans. | Drugs Exp Clin Res. | 2002;28(2-3):49-62.
[5]: Sezer ED, Akçay YD, Ilanbey B, Yildirim HK, Sözmen EY. | Pomegranate wine has greater protection capacity than red wine on low-density lipoprotein oxidation. | J Med Food. | 2007 Jun;10(2):371-4.

 

 

 

 

 

 

 

ServicesContactVerdeler worden?
Content by Santrel Int Montreal Canada